Грушева настоянка

Назад до статей

Грушева настоянка

Інгредієнти

  • 2 кг груш
  • 500 г цукру
  • 5 г мигдалю
  • 2 бутони гвоздики
  • 1,5 л самогону на основі турбодріжджів «Первак»
  • 1,5 л очищеної води
  • щіпка кориці, ванілі

Приготування

  1. Груші помити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати тонкими скибочками і покласти в скляний посуд.
  2. Додати ваніль, корицю, гвоздику, мигдаль, все залити самогоном та щільно закрити кришкою. Настоювати 10 днів в темному місці.
  3. Після цього настій відфільтрувати спочатку через сито, а потім через ватяний фільтр. З цукру і води зварити сироп, помішуючи і знімаючи піну. Варити 5 хвилин до кімнатної температури.
  4. Вилити цукровий сироп в настій, перемішати і настоювати ще 10 днів. В процесі настоювання треба кожен день перемішувати суміш дерев’яною ложкою.
  5. Готовий напій процідити, розлити по пляшках. Охолодити.
ПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТА