Вишневий лікер
Інгредієнти
- 2 кг вишень
- 700 г цукру
- 7 листочків вишні
- 3 л самогону на основі турбодріжджів «Первак»
- 3 бутони гвоздики
- 1 г меленого мускатного горіха
Приготування
- Вишню ретельно помити, очистити від плодоніжок і кісточок, викласти в скляний посуд з широким горлом. Засипати цукром.
- Шийку ємності прикрити щільною тканиною і поставити посуд в темне місце на два тижні. Після цього сік злити, ягоди віджати.
- Тепер готуємо сироп. Вкинути в нього всі спеції. Цукор залити водою, довести до кипіння, зняти піну. Додати в нього листя і спеції, і дати повільно охолонути.
- Змішати сік з охолодженим сиропом, влити самогон, перемішати. Посуд щільно закрити і дати настоюватися тиждень. Готовий лікер відфільтрувати і розлити по пляшках.