Вишневий лікер

Назад до статей

Вишневий лікер

Інгредієнти

  • 2 кг вишень
  • 700 г цукру
  • 7 листочків вишні
  • 3 л самогону на основі турбодріжджів «Первак»
  • 3 бутони гвоздики
  • 1 г меленого мускатного горіха

Приготування

  1. Вишню ретельно помити, очистити від плодоніжок і кісточок, викласти в скляний посуд з широким горлом. Засипати цукром.
  2. Шийку ємності прикрити щільною тканиною і поставити посуд в темне місце на два тижні. Після цього сік злити, ягоди віджати.
  3. Тепер готуємо сироп. Вкинути в нього всі спеції. Цукор залити водою, довести до кипіння, зняти піну. Додати в нього листя і спеції, і дати повільно охолонути.
  4. Змішати сік з охолодженим сиропом, влити самогон, перемішати. Посуд щільно закрити і дати настоюватися тиждень. Готовий лікер відфільтрувати і розлити по пляшках.
ПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТАПЕРВАКНАСТОЯНКИ ДО СВЯТА