Грушева настоянка
Інгредієнти
- 2 кг груш
- 500 г цукру
- 5 г мигдалю
- 2 бутони гвоздики
- 1,5 л самогону на основі турбодріжджів «Первак»
- 1,5 л очищеної води
- щіпка кориці, ванілі
Приготування
- Груші помити, очистити від шкірки і серцевини, нарізати тонкими скибочками і покласти в скляний посуд.
- Додати ваніль, корицю, гвоздику, мигдаль, все залити самогоном та щільно закрити кришкою. Настоювати 10 днів в темному місці.
- Після цього настій відфільтрувати спочатку через сито, а потім через ватяний фільтр. З цукру і води зварити сироп, помішуючи і знімаючи піну. Варити 5 хвилин до кімнатної температури.
- Вилити цукровий сироп в настій, перемішати і настоювати ще 10 днів. В процесі настоювання треба кожен день перемішувати суміш дерев’яною ложкою.
- Готовий напій процідити, розлити по пляшках. Охолодити.